maanantai 5. elokuuta 2013

Kuusamo, uusia kenkiä, liikuntahaaste...

Heippahei taas kerran pitkästä aikaa! Piti kirjoittaa jo piankin viime postauksen jälkeen, mutta sitten se jäi työkiireiden ja lomailun takia. Viime viikko tuli vietettyä nimittäin Kuusamossa poikaystävän ja vanhempien kanssa. Viikko vierähti todella nopeasti patikoidessa Valtavaaralla ja Pienellä Karhunkierroksella, sekä kalastellessa koskella. (Tai oikeastaan muut kalasti ja minä lähinnä pyörin mukana)Oli ihana viettää pitkästä aikaa kunnon mökkiloma pohjoisessa, saunoa ja syödä hyvin, sekä viettää laatuaikaa ihanien kanssa. Pohjoiseen menemisessä huono puoli on pitkä ja puuduttava ajomatka, jotka kaikkine pysähdyksineen kestää meiltä 12 tuntia/suunta. 

Patikoidessa huomasin, että oma kunto on uhkaavasti huonontunut viime vuoden keväästä, joten nyt on aika oikeasti tarttua härkää sarvista ja aloittaa liikkuminen. Pitkällä ajomatkalla ehti suunnitella kaikenlaista ja sovittiinkin poikaystävän kanssa pienestä haasteesta. Päätimme, että syyskuun alusta alkaen aloitamme systemaattisen liikunnan viikottain ja teimme päätöksen siitä, kuinka monta kertaa viikossa kumpikin alkaa liikkua. Sovimme myös, että jos jompi kumpi jättää viikon liikunnat välistä, joutuu maksamaan toiselle "sakon". Aiomme pitää kirjaa liikuntakerroista, jotta sitten on helppo seurata, että kumpikin toimii haasteen mukaisesti. Päätimme, että aloitamme haasteen koulujen alkaessa 1.9 ja jatkamme sitä ainakin joulukuulle asti. Jätämme pois laskuista viikot, joilla on kipeänä tai matkoilla. 

Saa nähdä miten haaste onnistuu. Uskon, että itselleni tämä on ainakin hyvä juttu, sillä kun on jotain toiselle "luvannut" on vaikeampi olla toteuttamatta lupausta. Jos vain mielessään tekee päätöksen, että "alampa liikkua", voi helposti luistaa päätöksestä, kun kukaan ei ole "vahtimassa". 
Suunnittelin itselleni seuraavanlaista viikko-ohjelmaa:
 • Kahvakuula/lihaskunto 2 krt/vko
 • Juoksu 2 krt/vko
 • Jooga 1 krt/vko
En tavoittele mitään "kehonrakentajan vartaloa", joten jätin lihaskuntokertojen määrän vain kahteen. Olen muutamia kertoja kokeillut kahvakuulaa ja silloin innostuin siitä niin, että päätin hankkia myös itselle sellaisen. Vähän kyllä hirvittää, että mahtuuko meidän pienessä kaksiossa heiluttelemaan sitä! :D
Juoksuharrastusta taas olen kaipaillut jo jonkin aikaa, tai lähinnä sitä tunnetta joka tulee hyvän lenkin jälkeen. En ole mikään asiantuntija, joten en tiedä, onko tässä eri tyylisiä liikuntamuotoja "oikeassa suhteessa", mutta aion ainakin aloittaa tällä.

Vaikka haaste alkaakin vasta syyskuussa, tarkoitukseni on pikkuhiljaa taas kaivaa lenkkarit ja liikuntavaatteet esiin ja "herätellä kroppaa", jottei sitten syyskuun ekalla viikolla ole kauhea shokki, kun liikuntakertojen määrä viikossa vaihtuukin nollasta viiteen. Jos teitä kiinnostaa, voin kirjoitella sitten matkan varrella tuntoja (, tuskaa) ja edistymistäni. Tai luultavasti kirjoitan kyllä joka tapauksessa... ;)

Loppuun ajattelin vielä esitellä kenkähankintojani. Minun on todella vaikea löytää kenkiä, joista pidän, varsinkin silloin, kun todella tarvitsisin uusia. Siksi ostan yleensä kenkiä sitä mukaan, kun löydän kivoja, vaikkei minulla juuri sillä hetkellä olisikaan niille käyttöä. Viime viikkoina olen löytänyt peräti kolmet kengät, ballerinat ja korkkarit ihan tutusta ja turvallisesta Prismasta ja nahkaiset varvassandaalit pienestä kenkäliikkeestä Kuusamon keskustasta.
Korkkarit ostiin, koska mielestäni jokainen tarvitsee yhdet hyvät perus mustat korkkarit,joilla on hyvä kävellä. Nämä mielestäni käyvät sekä "arkikäyttöön", että myös vähän juhlallisempaankin menoon. Korkeasta korosta huolimatta näillä on yllättävän hyvä kävellä ja kaiken lisäksi pohjassa on myös "liukueste".


Tulipas taas vaihteeksi vähän pidempi postaus. Olen pahoillani, että kuvia ei ole tällä kertaa tämän enempää. Yritän jatkossa kuvailla enemmän!

Hauskaa viikkoa ja nauttikaa nyt vielä aurinkoisista päivistä kun niitä on! :)

xoxo, Eeva

Ps. Toiveita saa taas kerran esittää, jos tulee mieleen jotain, josta haluaisitte minun tekevän postauksen. 


8 kommenttia:

 1. Thank you so much for the follow.^^
  Follow you back on bloglovin and gfc,too.
  Do you also follow me on gfc?
  Visit me on
  circleofchaos on mystylehit.de

  VastaaPoista
 2. Nice post!!! would you like to follow each other with GFC and Bloglovin?
  Besos, desde España, Marcela♥

  VastaaPoista